Confidentialitate

confidentialitateDMS stie cat de importanta este confidentialitatea pentru clientii sai si ne straduim sa explicam clar modul in care colectam, utilizam, dezvaluim, transferam si stocam informatiile dvs. cu caracter personal.

Iti multumim ca vizitezi site-ul www.mitarhivis.ro. Cand vizitezi site-ul www.mitarhivis.ro, cand ne contactezi sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti explice ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Iti luam in serios confidentialitatea si nu vindem niciodata liste sau adrese de e-mail. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta si sa procesam cu atentie informatiile pe care le imparti cu noi. Nu oferim informatii unor parti terte fara a te informa sau cere acordul. Aceste informatii sunt importante. Speram ca le vei citi cu atentie.

Prin navigarea pe site-ul www.mitarhivis.ro sau prin prin utilizarea formularului de contact, declari automat ca ai fost informat in mod adecvat asupra termenilor acestui document, denumit in continuare „Politica de confidentialitate”.

Definitii si termeni legali pentru prelucrarea datelor

Site-ul www.mitarhivis.ro, denumit in continuare „Site-ul”, este un site de prezentare oferit prin intermediul URL-ului https://mitarhivis.ro/. Potrivit Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 679/2016 (aplicabil si in Romania din data de 25 mai 2018), www.mitarhivis.ro este operator de date cu caracter personal.

Cand spunem „GDPR” ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

„Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);

Potrivit legislatiei, tu, in calitate de vizitator al site-ului esti o „persoana vizata”, adica o persoana fizica identificata sau identificabila. O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea si trimiterea formularului aferent sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este „luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

In privinta datelor pe care ni oferi voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrarii este obligatia noastra legala de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar si interesul nostru legitim de a oferi cititorilor blogului transparenta si informare.

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii datelor.

Modificari ale politicii

Ne rezervam dreptul de a putea modifica aceasta Politica de confidentialitate in orice moment. Toate actualizarile si modificarile prezentei Politici sunt valabile imediat dupa data modificarii, afisata pe site. Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau doresti sa iti exerciti drepturile legale in legatura cu datele pe care le detinem sau daca ai ingrijorari cu privire la modul in care tratam orice problema de confidentialitate, ne poti scrie la dataprotection@mitarhivis.ro.

Datele colectate

Informatiile pe care ni le furnizezi voluntar

Cand utilizezi formularul de contact de pe site, cand ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi in orice mod, ne oferi in mod voluntar informatiile pe care prelucram. Aceste informatii includ numele, prenumele, adresa de e-mail si numarul de telefon.

Oferindu-ne aceste informatii, noi le pastram in conditii de securitate si confidentialitate in baza noastra de date. Nu dezvaluim sau tranferam informatii catre terti.

Informatii pe care le colectam automat

Cand navighezi pe site-ul nostru, este posibil sa colectam informatii despre vizita ta pe site. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu site-ul nostru. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare (Google Analytics, Awstats).

Perioada pastrarii datelor

Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizita pe site sau ultima interactiune cu noi.

Protectia datelor

Tratam cu multa seriozitate protectia datelor tale si am implementat masuri corespunzatoare, fizice si tehnice, pentru a proteja informatiile pe care le colectam in legatura cu serviciile. Totusi, retine ca, desi luam masuri rezonabile pentru a-ti proteja informatiile, niciun site web, nicio transmisiune pe internet, niciun computer si nicio conexiune wireless nu sunt complet sigure.

Scopul utilizarii datelor

  • pentru a face demersurile necesare in vederea incheierii unui contract, a unei colaborari sau a achizitionarii de servicii/produse pe care le oferim;
  • pentru a-ti raspunde la intrebari si solicitari;
  • pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
  • in scop marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil;
  • pentru a oferi si imbunatatii serviciile pe care le oferim;
  • pentru a oferi si imbunatatii site-ul nostru web.

Partajarea datelor

Nu vom dezvalui informaţiile tale catre terţe parti, pentru a fi utilizate in propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fara consimţamantul tau. Totusi, este posibil sa dezvaluim informatiile tale catre urmatoarele entitati:

  • Partenerii nostri de afaceri: companii de incredere care iti pot furniza informatii, produse sau servicii interesante ori utile. Aceste entitati pot utiliza informaţiile tale pentru a-ti oferi serviciile solicitate, a realiza prognoze privind interesele tale si iti pot furniza materiale promotionale, publicitate si alte materiale, bazate pe consimtamantul tau separat. Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Aceste entitaţi au o capacitate limitata de a utiliza informaţiile tale in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii;
  • Instante de judecata, parchete sau alte autoritati publice pentru a ne conforma legii sau drept raspuns la un procedura legala obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziţie sau o hotarare judecatoreasca);
  • Altor parţi cu consimţamantul sau la instrucţiunile tale. in afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidenţialitate, este posibil sa transmitem informaţiile terţilor carora consimţi sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

In prezent, nu transferam datele tale catre state din afara Uniunii Europene. Daca aceasta politica se va schimba, te vom informa in mod corespunzator si iti vom solicita consimtamantul.

Drepturi

  • Dreptul de retragere a consimtamantului. In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, iti poti retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin transmiterea unui e-mail la adresa dataprotection@mitarhivis.ro cu subiectul „retragere consimtamant”;
  • Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;
  • Dreptul de a te adresa justitiei;
  • Dreptul de acces;
  • Dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective;
  • Dreptul la rectificare;
  • Dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc;
  • Dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare;
  • Dreptul la stergerea datelor in situatiile in care:
  1. Datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor;
  2. S-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare;
  3. Te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea;
  4. Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii;
  • Dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri:
  1. Contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite noua sa verificam exactitatea datelor;
    prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
  2. Nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  3. Te-ai opus prelucrarii in conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor tale.
  • Dreptul la portabilitatea datelor:

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care ni le-ai furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstructionari din partea noastra, in cazul in care:

  1. Prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR;
  2. Prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Nu ai acest drept in cazul in care decizia:
  1. Este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre tine si un operator de date;
  2. Este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate;
  3. Are la baza consimtamantul tau explicit.